Turkcell, Arken ile gücüne güç katıyor
Türkiye’de kurulmuş; yerleşik, entegre iletişim ve teknoloji hizmetleri şirketi olan Turkcell, yurt içi ve yurt dışı iştirakleri ile geniş bir coğrafyada iletişim faaliyetlerini sürdürmektedir. Eylül 2017 itibarıyla, 2G şebekesi ile Türkiye nüfusunun yaklaşık % 99,59’unu, 3G şebekesi ile de % 96,98’ini kapsayan Turkcell, abonelerine istedikleri zaman ve her türlü durumda tüm hizmetlerine erişimlerini sağlamayı misyon edinmiştir. Doğal afet ve olası kesintiler gibi durumlarda, hizmet erişiminin kesilmemesi için Arken Jeneratör ile iş birliği yapan Turkcell’in Arken Jeneratör kalitesine ve uzun yıllardır süregelen güvene dayalı iş birliğine istinaden, data servislerinde olduğu gibi yeni kurulan baz istasyonlarında da hizmet tercihi Arken Jeneratör olmuştur.
Özel projelerde tercih edilir konumda olan Arken Jeneratör, proje gerekliliklerine göre, uygun alt yapıyı kurgulamış, yüksek sistem güvenirliliğini göz önünde bulundurarak, uygulamış olduğu yedekli güç sistemleri, ihtiyaç duyulan teknolojik ekipmanları ve birebir müşteri hizmeti ile projede çözüm ortağı olmuştur.
PROJE YERİ:
Turkcell Mahmutbey NDC lokasyonu
JENERATÖR MODELİ:
2 adet ARK B 1400/O Modeli, Moteurs Baudouin/ 12M33G1400/5E2
Linz Electric S.p.A /PRO40MD/ 4 Alternatörlü
PROJE İÇERİĞİ:
Turkcell Mahmutbey NDC lokasyonunda kullanılmak üzere, 2 adet 1250 kVA prime çıkış gücündeki, jeneratörlerin temini, mevcut alt yapı ile şebekenin jeneratör transfer sistemine entegrasyonu.
TEKNIK ÖZELLIKLERİ:
Komple jeneratör seti ISO 9001 ve CE kalite güvence belgesini içeren, 2 adet ARK- B 1400 modeli, ANSI, NEC, ISO, IEEE ve NEMA’nın uygulanabilir standartlarına göre dizayn edilmiş olup, ISO8528, uluslararası spesifikasyonları karşılamaktadır. Dizel jeneratör setlerinde, yüksek çevre sıcaklığı gibi extrem durumlar göz önünde bulundurularak, soğutma derecesi 50 C° olarak ayarlanmıştır. Yakıt sistemi, alanın kısıtlı ve dar olması sebebi ile mevcut yere uygun konumda adaptasyonu yapılmıştır. Eski pano kaldırılarak, yerine yeni teknolojik sisteme sahip pano yerleştirilmiş ve bu işlemler, enerjinin kesilmemesi ve dolayısı ile iletişimin kopmaması adına, sistem çalışırken yapılmıştır. Jeneratörlerin konumlandırılacağı alanın oldukça dar olmasından dolayı, bir kaç kez fizibilite çalışması yapılmış ve yaklaşık olarak 10 ton, 2 adet jeneratör, alana indirilmiştir. Tüm bu süreçler, sıkı iş güvenliği kurallarınca yapılmış ve tüm
prosedürlere imtina ile uyulmuştur.